In

Sambal kering kau ada ?

πŸ’‹ ASSALAMUALAIKUM πŸ’‹

HAI KORANG πŸ’‹πŸ’‹πŸ’œπŸ˜πŸ˜˜πŸ˜˜

Hari ini rabia nak share sambal kering kau ada ?

Sedap hingga tak terkata

πŸ˜—

Minggu ni..rabia cuma makan nasi putih dengan sambal kering kau ada ni je

Jangan terkejut pulak ya ! Nampak je rabia ni hidup macam mewah gitu

Tapi orang di sekeliling i tak tahu..dekat rumah i makan apa 

Bukan nak berjimat..tapi sebab rabia suka makan macam ni..ala-ala simple je..

 
😘 RM 13.00 je tau meh lah pakat beli..sekali cuba pasti nak lagi..😘

Kadang-kadang tak makan nasi pun..makan macam tu je..ya allah lagi sedap..

😘 Rabia beli 2 bekas tau sambal kering kau ada ni..sedap sangat.

Bulan puasa nanti..makan macam ni pun dah kenyang..

😎 First time lah rabia kenal sambal kering kau ada ni..so delicious..

Meh meh cepat pergi beli ya 

INSTAGRAM : sambalkering_kauada_gigitbytez

FACEBOOK : Sambal Kering Kau Ada ? - Gigitbytez


Blogger : Rabiahtul Adawiyah Abdul Ghani 😘


Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

In

My favourite cakes πŸ˜ŠπŸ˜€πŸ˜‚

πŸ’‹ ASSALAMUALAIKUM πŸ’œ

Hari ini rabia nak share my favourite cake πŸ’œπŸ’œ


Seriously..memang sedap kek ni

Sedap sangat sampai setiap kali pergi cafe mesti nak beli kek ni

πŸ’‹

Kek apa yang sedap sangat ni hah?

Rabia jarang tau makan kek dulu

Sekarang sejak ada kek red velvet ni..perghh..memang nak beli lah

RM 5.00 

πŸ’‹ Rabia ada resepi kek red velvet ni ..

Senanglah nanti..tak payah nak beli dah..buat sendiri je

Lepas tu kan..rabia jual..hehe..agak-agak laku tak kek red velvet kalau rabia buat dan jual..HAHAHA..Just kidding ok πŸ˜ŠπŸ˜€πŸ˜‚

πŸ’‹ Rasanya ya allah...sedap hingga tak terkata 

😘 Rasa sekali kek ni..pasti nak lagi 😍

πŸ˜‹πŸ˜‹πŸ˜‹ Cepat pergi beli tau 



Blogger : Rabiahtul Adawiyah Abdul Ghani

πŸ’‹ 😍


Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

In

Makeup by my mum 😊

😊 Assalamualaikum semua 😊

Hari ini rabia nak share gambar makeup rabia ya

Korang jangan terkejut tengok rabia ya

Ini first time my mum makeup kan rabia tau

My mum boleh jadi mua kan @ makeup artis

πŸ˜€




                                
Inilah gambar rabia tak pakai cermin mata πŸ’™ 

πŸ’‹ Thanks you my mum sudi makeup rabia πŸ’‹

😌 Nanti rabia nak belajar class makeup lah 😍

πŸ’‹ Rabia suka makeup natural je..

Tak suka makeup over sangat !

πŸ’š Nampak natural beauty gitu 😘

😩 Lentik juga bulu mata rabia kan πŸ˜— 

πŸ™‹ Alama puji diri sendiri lah pulak. 😡
                                
Makeup ini look macam arab gitu πŸ‘©
  
 πŸΌ Penulis blog : Rabiahtul Adawiyah Abdul Ghani 🐼

Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

In

Share my picture

πŸ’‹ ASSALAMUALAIKUM 😍

πŸ’œ SALAM JUMAAT πŸ’œ

Hari ini rabia just nak share gambar selfie rabia ya 

Rabia kan suka selfie

Korang suka selfie tak ?

πŸ’œπŸ’œπŸ’œ

😌 



πŸ˜‚ Alamak tudung bahagian atas kepala tu tak ok .hurmm

πŸ’‹ CANTIK KE TAK RABIA NI ?

πŸ˜– Tudung tu lah tak berapa okey..aishhh..

😍 Nanti rabia share lagi gambar rabia yang cantik lagi tau berbanding dengan gambar yang sebelum ni 

πŸ’œ Oklah.rabia nak tengok video makeup ni ..

😍 ASSALAMUALAIKUM πŸ‘§

Penulis blog : Rabiahtul adawiyah abdul ghani

Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

In

πŸ’‹ Brush makeup πŸ’‹

πŸ’‹ ASSALAMUALAIKUM πŸ’‹

Hai korang πŸ’™

Hari ini rabia ada masa lapang,so rabia nak share pasal my brush yang rabia beli ni hah..

πŸ’œ Tadi rabia ada lah whatsapp mua ni (makeup artis) 

Rabia memang lama dah nak masuk personal class makeup dengan kak yana ni

Tapi disebabkan rabia busy sangat kan..insyaAllah lah ada masa free rabia akan join personal class makeup ni

Bayaran rm 230 siap dapat sijil + notes + gift dapat + barang makeup disediakan


Tapi,rabia ni alergic kan guna barang makeup orang lain,brush pun tak boleh guna orang lain punya

So rabia dah beli siap-siap dah brush makeup tau.tapi kalau tak complete tak boleh juga..

Nanti lah rabia beli pulak ya πŸ’‹

πŸ’‹ Ini je lah brush makeup yang ada πŸ’œ 

😍 Dan nak beli beg selfie fcc kit by janna nick tu..senang boleh letak brush ni dalam beg tu 😍

😍 Rabia ni first time pandai makeup tau 😍 Kalau dulu tak kenal pun oval brush

Sekarang dah kenal dah oval brush yang mana satu.Yang gambar tengah tu oval brush untuk sapu dan ratakan foundation di muka tau 😘

πŸ’‹ Blogger : Rabiahtul Adawiyah Abdul Ghani πŸ’™




Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

In

πŸ’‹ As a blogger kena ada buku catatan πŸ’‹

πŸ’‹ ASSALAMUALAIKUM πŸ’‹

Hai korang 😍

Hari ini rabia nak share pasal as a blogger kena ada buku catatan 

Ya,sebagai blogger wajib ada buku catatan 

Macam rabia ni,jenis pelupa sikit.so rabia akan catat segala perkara yang berkaitan dengan pelajaran dalam buku catatan ni .

Sekarang,rabia dah habis belajar dah kan.tunggu nak sambung diploma pulak.

Rabia try juga nak belajar masak

So,rabia ni kan suka beli majalah banyak-banyak kan.kalau ada resepi ke,rabia akan gunting dan tampal di dalam buku catatan.Senang lah nak masak nanti..tengok resepi dalam buku catatan je 

πŸ’‹ Buku catatan masa rabia konvokesyen hari tu πŸ’œ

πŸ’‹ Inilah resepinya.ini resepi kek relvet πŸ’œ

😍 Korang ada tak lagi buku catatan ni ? Beli diari pun tak apa juga.boleh je.asal ada buku catatn tau 😘

😍 Dah ada buku ni,senang lah nak tulis entry blog dulu ke dalam buku tu,sebelum publish di blog kan.

πŸ’š Macam-macam resepi lah yang ada dalam buku tu πŸ˜‹

😍 Blogger : Rabiahtul adawiyah abdul ghani πŸ’‹

Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

In

Blog berwajah baru tapi comment box hilang ..

 πŸ’› ASSALAMUALAIKUM πŸ’›

hai

Korang perasan tak apa yang pelik blog rabia ni ?

Blog bertukar wajah lagi kan..kan

Cuma..comment box hilang..macam mana ni?

Hurmm..tak semangat lah nak menulis blog..

Join giveaway tak apa lah..

Kawan-kawan blogger nak comment..acaner?

Ok nanti rabia search google cara nak kembalikan widget comment ni

Rabia kan cepat bosan dengan template blog ni kan.suka tukar-tukar template..




πŸ’‹ Cantik kan template ni cuma sedih lah comment box hilang !!! stress rasanya..πŸ˜–πŸ˜–πŸ˜–


Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

In

πŸ’‹ Brush untuk kening πŸ’‹

πŸ’‹ ASSALAMUALAIKUM SEMUA πŸ’š

SALAM JUMAAT

Hari ini rabia nak share pasal brush untuk kening ?

Hari rabu baru-baru ni,rabia pergi ke KB Mall

Saja je shopping-shopping..Hehehe

Lepas tu rabia pergi dekat kiosk yang jual barang kosmetik ni

Tiba-tiba rabia berkenang pulak dengan brush untuk cantikkan kening ni

So rabia beli lah satu

Harganya rm 8 sahaja 


πŸ’œ Brush kening 😎

πŸ’‹ Cantik kan .. rasa macam nak beli lagi..HAHAHAHAHA..

πŸ’ƒ Inilah brush kening tu. Bahagian satu lagi tu tak silap rabia untuk lipstick kot.rabia pun tak tahu.sebab first time guna ni 

😍 Hah,semangat bebenor rabia kan..heheh..

😍 Alang-alang cakap pasal brush kening ni.rabia nak tepek gambar rabia selfie tadi.aci tak ? hehe

πŸ˜–πŸ˜ŒπŸ˜ 






πŸ’‹πŸ’‡ Heheh..nah rabia tepek gambar ni..

πŸ’† Rabia rasa macam nak beli brush lain pulak.. hehe.brush foundation dah ada,brush untuk kening pun dah ada.Brush apa lagi ya yang tak ada ni? Brush apa lagi kena ada ya ? Rakan blogger wanita cuba beritahu dekat komen πŸ’š 


πŸ’œ Blogger : RABIAHTUL ADAWIYAH ABDUL GHANI πŸ’œπŸ’œπŸ’œ


 


Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

In

πŸ’œ TQ AKAK CAHAYA DIANA πŸ’œ

πŸ’‹ HAI ASSALAMUALAIKUM SEMUA 
πŸ’œ

Hari ini kan kan rabia happy sangat tau

sebab apa ?

sebab ada orang puji rabia tau tau

Sejak jadi blogger ni , alhamdulillah lah..ramai sangat-sangat yang support rabia

To my family,friends,blogger dan pembaca blog rabia ni

Thanks you so much for support me  πŸ’œ Love u too 

😍😍 Ya allah terima kasih kak dee 😍😍

😍😍 TQ akak 😘


Sejak jadi blogger ni rabia dapat ramai kenalan blogger,dan kami suka kongsi pendapat antara satu sama lain,dan dapat meningkatkan menulis blog dgn baik.dan paling best dapat belajar speaking dengan blogger ni iaitu kak dee . Kak dee selalu ajar rabia speaking tau . Dan dapat join giveway dalam blog ni . Okey itu sahaja ceritanya  
Rabia start menulis blog pada tahun 2016 dan sekarang tahun 2017 ni makin giat aktif menulis blog.
Macam-macam rabia tulis dalam blog ini.iaitu tips kecantikan,selfie,makanan,hobi rabia dan kehidupan rabia πŸ’‹

πŸ’‹ TERIMA KASIH SEMUA YANG SUPPORT RABIA πŸ’‹

πŸ’‹ I WANT TO BE A FAMOUS BLOGGER 😍


Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

In

πŸ’‹ Gambar rabia comel - comel πŸ’‹

😍 HAI,ASSALAMUALAIKUM SEMUA πŸ’‹

Hari ini rabia just nak share gambar rabia yang comel molek ni

Hah,mesti korang pelik kan.

Kenapa rabia up gambar comel rabia ni

Sebab rabia saja je nak tunjuk gambar rabia pada pembaca blog dan rakan blogger rabia ni

😍 
 
πŸ˜— Selfie itu wajib ! 
 
HAHAHAHAHAHA
 
Ya,bagi rabia selfie itu wajib
 
Setiap kali nak makan ke,pergi kedai ke,mesti wajib selfie wefie ni.kadang-kadang terlupa nak selfie.aduyai 
 
πŸ™ŠπŸ™Š
 








 


 
😲 Uishh..banyak gambar rabia ni πŸ™ŠπŸ™Š
 
😍 Selfie dulu ya πŸ˜’πŸ˜”πŸ˜•πŸ˜πŸ’œ
 
πŸ™‰ Alamak tudung i tak cantik lah.
 
SORRY U ALL..TUDUNG I TAK BERAPA CANTIK KAT BAHAGIAN ATAS KEPALA TU πŸ™‰πŸ™ˆ
 
Rabia pakai instant shawl tu.senang sarung je dah siap 
 
πŸ’‹ BLOGGER : RABIAHTUL ADAWIYAH ABDUL GHANI 😍




Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

In

Gambar comel rabia πŸ‘„

😊 ASSALAMUALAIKUM , HAI SEMUA 😍

Hari ini rabia just nak share gambar comel rabia tau

Khas untuk pembaca blog dan rakan blogger tercinta ni πŸ’‹

😎 πŸ‘„

Comel ke rabia ni ?

HAHAHAHAHAHAHA

Just kidding ok..tak gurau tak mesra kan

😍😍😍 Gebu nya my face..rabia tak makeup pun tau.

Rabia cuma sapu bedak je dekat muka

Sapu bedak je dah cantik 😍😍

CANTIK KE ? JUJUR LAH JAWAB NAAA 

😁😁 Selfie kat kedai makan ni.

😑 Lambat sangat tunggu makanan sampai so selfie lah dulu ya 

Rabia ni memang kuat selfie

HEHEHEHE

Selfie,selfie,selfie

Time nak makan pun selfie..Nak tengok cantik ke  muka saya ni

😍 Korang suka selfie tak ? Mesti selfie sampai tak ingat dunia kan

Mesti phone korang hang..sebab banyak sangat gambar selfie nya.

Mesti dekat ribu-ribu gambar dalam phone ni

Dalam tab rabia dah tak ada gambar dah.Sebab semuanya save dalam laptop.dan jika ada masa lapang rabia pergi ke kedai gambar nak cuci gambar.nanti ada anak nanti.nak tunjuk dekat mereka.gambar rabia masa muda-muda dulu..

πŸ™Š IKHLAS DARIPADA SAYA : RABIAHTUL ADAWIYAH ABDUL GHANI πŸ™Ž

 

Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

In

Giveaway Free Name Card by BusyraTakiyudin


Assalamualaikum semua
jom meriahkan giveway free name card by BusyraTakiyudin ni
Mana tahu ada rezeki korang menang kan
Rabia pun join juga

 Apa yang menarik blog BusyraTakiyudin ni adalah :

  1. KEMAS

  2. SIMPLE

  3. PENULISAN YANG MANTAP












Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments